Bæredygtigt tak

Nu har jeg endelig fundet ud af, hvad jeg skal give det unge par i bryllupsgave. De skal have en kopi fra det arkæologiske museum. De elsker Grækenland og kommer tit på besøg. Nu, hvor jeg skal til bryllup, har jeg så gået og funderet over, hvad jeg skal give dem i bryllupsgave. Jeg tror, det bliver en museumskopi af en græsk statue. De kan bruge den som papirholder, så jeg køber en lille én. En kopi af Alexander den Stores hests hoved. Bukephalos – det betyder i virkeligheden oksehoved, men det glemmer vi lige nu! De er glade for heste, så det er nok en fin gave til dem. Den er heller ikke så tung at bære på. Hvis de ikke kan lide den, ja, så må de få lov til at komme til at tabe den på gulvet. Den kan ikke byttes! Desværre.

Fint gavepapir

Mit næste projekt er så at finde noget fint gavepapir hos Jakodan, så den kan blive pakket pænt ind. Det er vist et projekt, jeg skal vente med, til jeg er kommet til Danmark. Jeg plejer at gå på indkøb efter ting og sager, jeg savner fra Danmark, når jeg er der: Du ved den traditionelle lakrids, peberrod (ja, det er umuligt at opdrive frisk peberrod her i landet) og den slags. Små gaver til vennerne her i byen, hvor jeg bor, og alt sådan noget. Så jeg skriver gavepapir på min huskeliste. På vej hjem fra museet kommer jeg forbi en butik, som sælger gaver og skriveredskaber. Af en eller anden grund har man en anden måde at drive butik på her. Skriveredskaber og gaver. Sjov kombination. Men de har nogle sjove og helt ubrugelige genstande, som kan bruges til gaver. Jeg kigger lidt rundt i butikken. Nej, de har ikke noget interessant.

Bobleplast

Jeg går videre hjemad og tænker, at jeg skal sørge for at pakke den godt ind, så den ikke bliver slået i stykker, selvom den ligger i min kuffert. Bobleplast og tape – det er det, der skal til. Gavepapiret køber jeg i Danmark. Jeg slår en smutvej forbi markedet. Der har de alt. Ikke kun grøntsager, fisk og kød. Alt: Billigt køkkenudstyr, dårlige T-shirts og papirvarer. Jeg finder en handlende, som sælger mig en rulle bobleplast. 5 meter gange 90 cm. Det er rigeligt. Jeg får også ind rulle indpakningstape med mig. Mere end rigeligt, men fint at have.

Bæredygtigt og miljørigtigt

Efter 3 kvarters gåtur er jeg hjemme og begynder at pakke min kuffert. Så er det, at jeg kommer til at tænke på, at jeg egentlig ikke behøvede at købe bobleplast. Jeg kunne jo vikle statuen ind i et par gamle jeans. Så ville det være sikkert nok.
Pyt med det. Nu har jeg bobleplasten, så kan jeg ligeså godt bruge den.

Derfor bliver Bukephalos viklet ind i flere meter bobleplast. Så er det i hvert fald godt beskyttet. Det fylder mere, end jeg troede. Det gør ikke så meget. Jeg skal kun være væk i en lang weekend. Glæder mig til brylluppet og til at give dem gaven. Og ja selvfølgelig! Jeg har skam tænkt på bæredygtig emballage – selvfølgelig.