Forældremyndighed og advokater

Nu er min mand kommet hjem fra hospitalet. Han har været indlagt i mange uger efter en ulykke, han har været ude for. Vi, børnene og jeg er rigtigt glade for, at han endelig er hjemme igen. Han er stadig sygemeldt, men lægerne har sagt, at han godt kan begynde at gå på arbejde om et par uger. Han skal bare tage den med ro og sørge for, at han ikke overanstrenger sig. Muskulaturen er endnu ikke stærk nok til, at han kan sidde ved computeren i lang tid. Og så har de fortalt ham, at han skal sørge for at få sin genoptræning. Det er rigtigt vigtigt.

God arbejdsplads

På hans arbejdsplads har de ikke noget problem med, at han eventuelt går tidligt hjem, fordi han bliver træt. De er glade for ham og ved, at han vil gøre, hvad han kan for at nå det, han skal. Han er dygtig til sit arbejde, så jeg er sikker på, at det nok skal gå godt.

Ulykken, han kom ud for, var et uheld på arbejdet. Han snublede over en forlængerledning, som nogle elektrikere havde lagt, da de var ved at sætte nye lamper op på firmaet kontorer. Han var kommet gående med en kop kaffe i hånden og lagde ikke mærke til ledningen. Og så lå han på gulvet med en brækket ryg. Lige pludseligt. Et uheldigt fald.

Hospitalsopholdet var langt. 6 uger. Det er længe, når man er en ung familie med små børn. Jeg har været alene med dem, men har fået lidt hjælp af min mor. Min mands firma har sendt blomster og ønsker om god bedring. De har været søde. Det synes jeg i hvert fald. Men min mor synes, at jeg skal undersøge, om vi ikke kan få noget erstatning for de 6 ugers hospitalsophold, hvor han ikke har fået fuld løn.

God advokat i Horsens

Hun fandt en advokat i Horsens, som vil se nærmere på sagen. Han vil se nærmere på muligheden for at få arbejdsskadeerstatning. Men det er ikke sikkert, at det kan lade sig gøre. Selvom det er en arbejdsskadeadvokat, så er forholdene ikke helt klare. Det var et uheld. Men var der tale om uagtsomhed fra elektrikernes side, eller er det firmaets ansvar? Det skal han bruge noget tid på at finde ud af.

Selv tror jeg ikke, at vi får noget ud af den sag, men advokaten har faktisk sagt, at der er mulighed for erstatning, og han er sikker på, at han vil få medhold i, at min mand skulle have haft fuld løn i de 6 uger, hvor han lå på hospitalet. Så vi kan lige så godt forsøge.

Samme advokat har i øvrigt hjulpet en god ven i en sag om forældremyndighed. Det her med, at han ikke fik fuld løn, synes jeg faktisk også var forkert. Er der ikke noget med, at man har fuld løn, hvis man er sygemeldt i op til 3 måneder?
Hvis vi kan få de 6 ugers manglende udbetalt løn i løbet af kort tid, vil det være rigtig rart. Det betyder, at vi kan planlægge sommerferien. Gad vide, om firmaet vil give ham fuld løn, selvom han ikke arbejder helt fuld tid? Han er faktisk stadig sygemeldt, også for de kommende 4 uger.