person using black tablet computer

Fremragende online terapi

For en måned siden begyndte du at gå i terapi. Dine bekymringer om fremtiden var ved at tage overhånd. Nej, det er løgn: De havde taget overhånd. Du kunne slet ikke fungere i hverdagen. Til stor irritation for din partner og dine børn. Det var forfærdeligt, kan du huske nu, at du altid talte om din angst for at blive ledig. Du har stadigvæk ikke fået en mail fra HR afdelingen om, at du er fritstillet fra den 1. om tre måneder! Du er kommet i metakognitiv terapi i København. Selvom du bor i en lille landsby lidt uden for Ringsted.

Det foregår online

Der er nemlig terapeuter i København, der tilbyder behandling med metakognitiv terapi online. Og du har fundet en terapeut, der også tilbyder online behandlingen som gruppeterapi. Du har foreløbig fået fire sessioner med andre mennesker, der har de samme bekymringer som dig. Du er inderligt glad for denne terapiform, fordi du dels har fundet ud af, at du er ikke den eneste ene i hele verden, der går rundt med de samme bekymringer. Dels har du også fundet ud af, at mange af dine ’medpatienter’ er søde og ordentlige mennesker, som du kan forme venskaber med. Ikke på de sociale medier. Nej, sådan i virkeligheden.

Og jo, du har faktisk deltaget i et møde med nogle af de andre i gruppen. I mødtes godt nok ikke i København – men i Roskilde. Det var nemmest for de fleste at komme dertil. Jeres møde gik ikke ud på at evaluere den sidste øvelse i fik tildelt af terapeuten.

De gratis øvelser med metakognitiv terapi

Næ, det handlede om det sociale og om, at I lærte hinanden at kende – fysisk – face to face. Og jo, I talte godt nok om de der gratis øvelser til metakognitiv terapi og deres effekter. Men det var sjovere at møde de andre og få svar på nogle af alle de spørgsmål, som der aldrig er tid til enten at stille eller få svar på under gruppeterapien. Mødet fandt sted for en uge siden. Du er faktisk overrasket over dig selv. Hvorfor? Fordi du kan direkte se og mærke, at metakognitiv terapi har hjulpet dig gevaldigt. For to uger siden ville du have afvist invitationen til mødet. Du ville simpelthen ikke have turdet deltage, fordi du var bange for dels at skulle rejse til Roskilde, dels at skulle bruge penge på mødet. Caféer koster jo mindst en kop kaffe og en kage eller en sandwich. Men sådan var det ikke for en uge siden: Du kunne godt overskue at rejse til Roskilde og bruge nogle penge på at lære de andre bedre at kende.

Det går meget bedre nu

Du kan også mærke, at fordi du er i behandling, så går det bedre med familielivet. Din familie har accepteret, at du ikke vil svare på spørgsmål om terapien endnu. Den har dog mærket dit fremskridt, og du får flere smil i hverdagen. Du har derfor erfaret, at metakognitiv terapi er vejen frem for dig. Du har derfor sendt besked til terapeuten om, at du gerne vil fortsætte endnu en måneds tid med online gruppeterapi.