Man And Woman Having A Discussion

Fra separation til skilsmisse

Nu har I været separeret i tilstrækkelig lang tid. Skilsmisseadvokaterne er kørt i stilling. Slagsmålet om forældremyndighed skal begynde. Du ved godt, at det bliver ubehageligt. Du er dog villig til også at bruge de billige tricks. Din partner var modbydelig imod dig og børnene. Og det vil du ikke lægge skjul på. Du har faktisk tænkt dig at gå så langt, at dine børns far ikke får nogen som helst mulighed for et eneste samvær med dem. Hvis du kan. Du ved også, at din partners advokat med speciale i samværssager og forældremyndighed er ualmindeligt dygtig.

Kan du vinde sagen?

Du har dine tvivl, om du vil vinde sagen 100%. Men du ved, at han ikke vil få mulighed for at søge om forældremyndighed inden for de næste 24 måneder. Du ved, at du selv skal søge fuld forældremyndighed allerede nu. Sagen kan blive trukket i langdrag. Men når du har fået fuld forældremyndighed over børnene, så vil du tage det roligere med hensyn til den bodeling, som I også skal igennem.

Du vil ikke have noget imod at bo i et halvtomt hus. Du vil sådan set heller ikke have noget imod at skulle flytte til en mindre bolig. Du ved dog, at din skilsmisse vil få konsekvenser for din formue. Her er du så glad for, at du har fået tilkendt offererstatning. Du ved bare ikke, hvor stor den bliver endnu.

Et overfald startede det hele

Der skete jo det – som faktisk er grunden til, at I skal skilles nu – at du blev overfaldet på vej hjem efter en glad aften sammen med en veninde. Mændene var brutale. Du fik store psykiske problemer. Voldtægten blev ligesom omdrejningspunktet for din partners jalousi. Han kunne ikke acceptere, at det kunne ske. Og han kunne ikke leve med dine psykiske problemer, der fulgte efter. Han blev ondskabsfuld. Låste børnene inde på deres værelser, når han ikke kunne klare at tale med dem. Du blev også låst inde. Af indlysende årsager. Det var modbydeligt. Det var ydmygende. Det var lige før, du ikke kunne holde det ud og bare ønskede at forsvinde fra jordens overflade.

Psykisk heling og erstatning

Heldigvis fik du behandling af en dygtig psykolog. Han fik dig til at indse, at du godt kan stole på mennesker igen. Og de erstatningsadvokater, der har bistået dig i hele forløbet med strafferetssag og offererstatning, er virkelig et godt menneske. Han havde gennemskuet, hvad der ville ske med jeres familie. Det var derfor også den bedste skilsmisseadvokat, han satte dig i kontakt med.

Hvordan den kommende retssag vil forløbe, ved du som sagt ikke. Du ved bare, at du er godt rustet til den. Du vil kunne se din eks i øjnene og fortælle ham, at han ikke skal regne med noget fra din side. Hadet, du føler overfor ham, gør dig utroligt stærk. Måske for stærk? Skulle du ikke gemme noget af den styrke, så du kan skabe en normal hverdag for dine børn og dig selv? Der vil komme mange udfordringer, som du selv skal finde løsninger på. Dine advokater kan jo ikke rådgive dig om fx hvilken bil, du skal købe!