photo of classic white vehicle near pedestrian lane

Din bil har sjæl

Hvis jeg nu fortæller dig, at din bil har en sjæl, så vil du helt sikkert komme til at grine højt. Gør du bare det. Det har jeg intet imod. Jeg siger dig bare, at din bil har adopteret en del af din sjæl. Fx, så kan du lugte din deodorant i bilen. (Måske fordi du bruger ret meget af deodoranten?) Du finder også hår fra hunden, som sad i sit bur omme bagerst. Men af en eller anden grund, så har den spredt hundehår i hele bilen. Ok, det har du sådan set heller ikke noget imod. Så, ja, grin du bare ad mig, når jeg siger, at din bil har en sjæl. Men lyt også til, hvad jeg har at sige i forlængelse af det:

Plej den som din ven

Ligesom du sørger for, at din hund får klippet sine negle på poterne – eller bliver klippet, så den ikke fælder så meget derhjemme, sådan skal du også tænke over din bil: Den udfører – trofast (Trofast!) – sit arbejde for dig. Den forventer ikke godbidder. Så længe du bare fylder brændstof på den, så er den tilfreds. Og jo, eventuelt lidt supplement i form af bremsevæske, sprinklervæske og vand i ny og næ. Men ellers er der ikke noget med kødben, kiks og søde sager. Alligevel, så vil den godt fortælle dig, at den er glad, når du har haft den til det årlige eftersyn og efterfølgende service.

Den vigtige undervognsbeskyttelse

Og jo, du vil simpelthen bare kunne mærke, at din bil har sin egen sjæl, når du får den tilbage efter den undervognsbehandling, som du lovede dig selv at give den. Du kan bare mærke, at den glider igennem trafikken meget nemmere. Om det har noget at gøre med, at du er ret glad for at have overstået den lidt sure pligt med at sende vognen til undervognsbehandling på Fyn, og at du derfor ’svæver’ over alle andre bilister, skal jeg ikke kunne sige. Jeg ved bare, at du måske ikke har lyttet til, hvad din bil fortalte dig.

Du hørte ikke efter. Men din kalender fortalte dig, at du skulle bestille tid hos servicecenteret, så din bil kunne få den rustbeskyttelse, som den har brug for.

Til Tectyl i Odense

Heldigvis gjorde du, som kalenderen sagde, at du skulle gøre: Du bestilte tid til undervognsbehandling – med Tectyl i Odense. Du fik bilen sendt afsted. Og i løbet af to eller tre dage fik du din bil tilbage. Med et certificeret brev, der fortalte, at din bil var blevet udtaget til kontrol og testet. Det viste sig, at den bestod testen til stor tilfredsstillelse. Så du behøver ikke at tænke på at skulle finde nye midler imod rust på biler. I det mindste ikke lige nu – og heller ikke om et års tid.

Du skal faktisk først til at overveje det igen om tre til fire år. Så længe kan den bedste undervognsbehandling nemlig holde. Så hvorfor ikke lære dig selv, at mærke din bil på en anden måde, end blot som en maskine i flot indpakning? Din bil har din sjæl – og den skal du passe på.