Flyvende myrer

I fredags blev jeg færdig med min uddannelse som social og sundhedsassistent, og allerede i dag mandag, starter jeg på mit nye job. Jeg har været så heldig allerede at have fundet mig en fastansættelse. Jeg er simpelthen så glad. Jeg skal arbejde som udekørende, det vil sige at jeg kommer hjem til borgere i Deres egne hjem. Så de fleste er meget selvstændige, og skal måske bare have lidt selvskab, eller hjælp til at lave få medicin, eller rengøring. Jeg har aftalt med min leder at møde ind lidt før så jeg lige kan blive sat ind i min rute og mine borgere jeg skal ud til.

Her får jeg blandt andet fortalt at jeg skal ud til en borger der hedder Bodil. At det er en frisk ældre dame på 92 år gammel, som er meget selvstændig. Og klare det meste selv. Så det er endelig bare et tryghedsbesøg hvor jeg bare skal tale lidt med hende.
Jeg kommer hjem til min borger Bodil. Jeg når kun og åbner døren, hvor min første tanke er ”hold nu op, hvor er her beskidt” men idet jeg træder ind får jeg et kæmpe chok for alt det sorte snavs er levende.
Jeg kiggere nærmere og ser at det er over alt, på gulvet, på væggene i lamperne alle steder.
Jeg vælger at gå lidt nærmere for at finde ud af, hvad dette er. Jeg ser så at det er flyvemyre. Jeg kommer ind og hilser på Bodil, og ser hurtigt at problemet ikke kun er i hendes gang, men i hele huset.
Det kribler på hele min krop, og denne halve time virker pludselig meget lang.
Da jeg kommer retur på kontoret spørg jeg mine kollegaer om ikke man kan gøre noget for at afhjælpe problemet med flyvemyre hjemme hos Bodil. Mine kollegaer trækker på smilebåndet, og spørg om jeg er det heldige af det levende hus.  Jeg blev rigtig ked af, måden de omtaler Bodil og hendes hus på. Hun er 93 år gammel, og har jo brug for professionel hjælp til det her.
Da jeg kommer hjem går jeg strakt i gang med at google Flyvemyrer og flyvemyre indenfor, og finder til sidst et link til et autoriseret skadedyr firma hvor der står ” Flyvemyre bekæmpelse ”  – De må kunne behandle flyvemyre. Jeg skriver nummeret ned, og ligger det i min lomme.
Det er blevet onsdag og jeg skal i dag besøge Bodil igen. Men da jeg kommer kan jeg høre hun har gæster. Det er hendes datter der er på besøg.
Vi sidder alle 3 og snakker lidt, og jeg spørg ind til om de har gjort noget for at bekæmpe flyvemyrerne. Datteren fortæller at hun har prøvet med diverse insektmidler hun har købt men uden effekt.
Jeg aflevere min seddel med nummeret på, og siger jeg synes de skal kontakte skadedyrsbekæmpelse Vejle. Da jeg besøgte Bodil igen om fredagen, var det et helt nyt hjem, og bodil fortalte gladelig at hun havde haft besøg af en ung og flot mand torsdag formiddag der havde bekæmpet flyvemyrerne.