Figur fra Kay Bojesen

Jeg har en rigtig god ven. Vi har kendt hinanden, siden vi gik i 3. klasse. Vi har altid haft et godt venskab. På et tidspunkt troede vi da, også at vi skulle giftes. Men det skulle vi ikke. Det fandt vi heldigvis ud af i al fordragelighed. Vores veje skiltes. Han blev gift. Alt for ung. Jeg studerede, rejste ud i verden og byggede min karriere op. Men så her, for et par år siden skrev min ven – og måske første kærlighed – at han var blevet farfar. ”Hmm», var min tanke. ”Et andet intelligent menneske, der har ladet sig fange af konventionerne og idéerne, der hersker i små provinsbyer om, hvad ’man’ gør”.

Tillykke

Jeg skrev tilbage til ham, at jeg ønskede ham tillykke. At jeg godt kunne forstå den glæde, han følte og skrev til mig om. Jeg kunne da også se det på billedet af sig selv med sit barnebarn på armen, som han sendte mig. Nu har jeg så for nylig fået endnu en mail fra ham. Den handler om, at barnebarn nr. 2 skal døbes. Han er stolt af sine børn og sin familie. Og er der nogen grund til, at han ikke skal være det? Slet ikke. Jeg har derfor en lille opgave foran mig. Jeg skal sende en lille dåbsgave til hans barnebarn nr. 2.

Jeg sendte en lille gave til hans første barnebarns dåb. Mest fordi han skrev så kærligt til mig om sit liv og sin glæde over, at vi er venner. Jeg ville gerne vise ham, at selv om vi lever på hver sin side af kloden, så er vi venner. Dengang sendte jeg en lille figur fra Kay Bojesen som gave til hans barnebarn. Hvad skal jeg sende nu?

De lokale butikker

Jeg har været på udkig her i de lokale butikker efter en lille gave til barnebarnet. Men når jeg kommer ind i de butikker, der er her, så bliver jeg lidt skuffet. Man har bare ikke samme smag her som i Danmark. Her er det altid noget med nuttede, små ting. Med flæser, broderier, blonder og andre irriterende detaljer, som jeg ved, at de fleste danskere ikke er så vilde med. Også selv om tingene, jeg kan finde her, er søde og yndige.

Kay Bojesen er et hit

Jeg har overvejet, om jeg mon skulle gøre det, som jeg gjorde, da hans første barnebarn blev døbt. Købe en dansk designet lille ting via nettet her og få gaven sendt direkte til ham. Ja, jeg har faktisk også overvejet at købe en anden lille Kay Bojesen figur. Og det er sikkert her, jeg ender. Det er lidt nemmere nu end første gang. Jeg kan se, at der findes mange flere e-shops, der har Kay Bojesen figurer end dengang. Ja, måske er det en rigtig god idé: Ligesom at fasttømre over for min vens familie, at de har en mærkelig bekendt ude i den store verden, som giver dem små, smukke gaver. Jeg kan måske brande mig, på at jeg sponserer familiens samling af små designikoner. Ja. Det bliver en figur fra Kay Bojesen.