Cheerful woman enjoying breakfast in morning

Detox med varme og kulde?

Her lige efter nytår skal du i gang med at overholde løfterne. Det er jo sådan en dårlig vane, vi har: Vi lover os selv, at vi skal det ene eller det andet, lige så snart det nye år er blevet til hverdag. Sådan lige efter festlighederne. Oftest handler løfterne om, at vi skal tabe nogle kilo. For meget fed mad har sat sine spor! Så vi skal altså til at forbrænde nogle kalorier – helst lidt flere, end dem vi indtager.

Uden at overdrive

Men vi skal da også passe på med ikke at overdrive. Vi skal ikke leve af vand og kold te eller kaffe. Nej, vi skal have nogle kalorier, som kan give os den energi, vi har brug for, så vi kan fungere i hverdagen. Men, og der er et men, gider du at leve af kogte grøntsager i en måned? Vil du ikke også gerne have et stykke chokolade? Er der noget, du kan gøre, så du kan nyde lidt sødt og lækkert, uden dårlig samvittighed? Ja, nogen vil nok fortælle dig, at det kan du sagtens.

Du får besked på, at du kan anskaffe dig et saunatæppe som kan hjælpe med kalorieforbrændingen. Og så tror du, at du har fred i dit liv? Du kan fortsætte med de dårlige kostvaner og manglende motion? Bare fordi du har et saunatæppe. Desværre tager du alvorligt fejl her. Det er rigtigt, at saunatæppet hjælper med kalorieforbrændingen. Men det er ikke tilstrækkeligt. Du skal stadig lægge dine kostvaner om. Og du skal sørge for at få motion. Din krop skal bruges, så den forbliver stærk. Du kan ikke nøjes med at ligge på sofaen. Men netop her er det, at et saunatæppe kommer til sin ret: Det kan nemlig hjælpe dig af med de smerter, som du helt sikkert vil få efter, at du har været ude og løbe eller motionere.

De populære saunatæpper

Et saunatæppe med infrarød varme får dine muskler til at slappe af og dermed får de nemmere ved at udskille mange af de giftstoffer, som du har bygget ind i din krop. Gennem den sved, som du udskiller, når du bruger saunatæppet, udskiller du også giftstofferne. Det betyder, at du hurtigere bliver klar til at kunne gå en lidt længere tur i raskt tempo. Så: Det er sådan set ikke kun kalorieforbrændingen, du skal koncentrere dig om. Det er også hyppigheden af, hvor ofte og hvor meget du kan motionere, der er afgørende for vægttabet. Her er saunatæppet altså nyttigt. Hurtig restitution af muskler betyder, at din krop kan klare mere motion. Kun ved at bruge din krop kan du komme af med de ekstra kilo.

Kombiner varmen med det sunde isbad

At du så skal holde kalorieindtaget i skak ved at spise sundt, er noget helt andet. Er du med på den? Nej, jeg siger ikke, at en investering i et saunatæppe kun skal ske, når du vil tabe dig, eller komme dig over hård træning. Du kan sagtens bruge et saunatæppe som et grundlag for et bedre helbred. Det kan fx hjælpe dig til, at du nemmere kan falde i søvn. Og god søvn er fundamentalt for et godt helbred. Overvej at kombinere det med en fræk lille sag som dette billige isbad fra Optima Sport.