Udsugning på badeværelset

På trods af varmen, som er her, så kan jeg ikke undgå fugtskader i mit hus. Jeg har lige opdaget en fugtskade i badeværelset. En stor en. Det har noget at gøre med, at det er meget svært at få luftet ud i huset. Det ligger sådan bagved en stor klippe, og vinden finder sjældent helt ned i det niveau, hvor jeg bor. Så naturlig udluftning er svær. Det hænder, men så skal det virkeligt være et frygteligt blæsevejr.

Ventilator

Nu har jeg så fundet løsningen på mit problem: Jeg skal da have en ventilator til badeværelset, som jeg kan starte og stoppe, som det passer mig. Jeg ved, at det kan volde lidt problemer hos naboen pga. larmen. Men hellere skændes lidt med ham end at skulle skifte vinduer og rammer i et uendeligt, fordi de er rådnet på grund af fugten her.

Nu er det bare sådan, at jeg intet ved om ventilatorer. Jeg ved, at man kan få dem i forskellige størrelser, og det må jo logisk også betyde, at de kan trække så og så mange kubikmeter luft på så eller så lang tid. Spørgsmålet er så bare, hvad har jeg brug for? Hvordan skal jeg måle det? Er det noget med volumen altså, hvor mange kvadratmeter gange højden på rummet? Hvordan finder jeg ud af det?

Jeg har haft dårlige erfaringer med at ringe op til butikker, der påstår, at de kan hjælpe. Jeg oplever ofte, at de bare forsøger at sælge mig flere produkter end jeg egentlig har brug for. Lidt, lige som den historie. min svoger fortalte mig om nogle reservedele til en af hans biler. Han har mange og dyre biler. Men han skulle bruge en dims til en eller anden krog. Da han spurgte forhandleren, fik han at vide, at det var en særlig dims, som skal bestilles hjem, og det vil tage mindst 4 uger, og prisen var så høj, at han fløj bagover. Han gik derfor ned til den lokale fisker og jagt butik for at spørge, om de har noget lignende til deres kroge. Jo, det havde de. Lavet af almindelig fleksibel plast. Prisen, 2 femtedele af prisen, som hans bilforhandler havde nævnt. Han købte naturligvis den billige version, og den fungerer lige så godt, som den med et stempel af brandets logo i sig.

Online er super

Jeg tænker, det er lidt det samme med de her ventilatorer, jeg kan se på nettet. Man kan få nogle, som er meget dyre, og der er god garanti, men de ligner til forveksling, nogle, jeg har set, og som er meget billigere. Det er måske ikke fremstillet i Tyskland, men forhandleren lover, at de kan det samme. Altså hvad skal man tro på efterhånden? Hvordan kan de sælge ventilatorer, der koster 8 gange så meget som en anden, der er lige så god? Det er det, jeg ikke forstår. Jeg kan måske godt forstå, at man vil vise, at man har råd til et dyrt brand. Men en ventilator? I min optik vil jeg hellere bruge pengene på fx en rigtig dyr og lækker lænestol.