man sitting on chair holding Android smartphone

Mobilhomes er populære

Sidste år var du med din familie på bilferie ved Adriaterhavet. Det var altså på den italienske side. Det var ikke en planlagt ferie og mange af de steder, hvor I fandt logi, var ikke så fantastiske, sådan som billederne, I fandt på internettet, lovede. Ok, det var en god ferie. Og du kan da også godt mindes med glæde, de dage, hvor I boede i et mobilhome som her på en lille campingplads lidt uden for Rimini. Pladsen lå tæt på en skøn strand, hvor I badede og fik sol. ”Skønno”, som de siger.

Planlægning!

Desværre kunne I kun bo i det der mobilhome i få dage, fordi det var booket helt for resten af sæsonen. Så I måtte ty til tilfældige små steder, I kunne finde langs Adriaterhavskysten. Det var lidt trættende sådan at være lidt ’hjemløs’, hvis man kan sige det på den måde. Der var da også en enkelt nat, hvor I simpelthen tog chancen og sov i bilen, som blev parkeret på en rasteplads. (Det er forbudt i Italien at gøre den slags.) Heldigvis blev I ikke vækket af en italiensk politibetjent midt om natten, men den efterfølgende dag var ikke sjov. Det er ikke rart at overnatte i bilen! Derfor har I besluttet, at i år skal det være en noget mere planlagt og velorganiseret bilferie I skal på. Og den skal gå til Adriaterhavet igen. Bare ikke på den italienske side. Nej, det skal være på den kroatiske side. Kroatien har jo en utrolig lang kyst ned langs Adriaterhavet.

Vi kører til Kroatien

Nu har I jo erfaringer fra sidste års ferie, så I er også meget bedre kvalificeret til at kunne vurdere, hvad I vil have ud af ferien. Og jeres bilferie til Kroatien skal bare være en succes i år. Derfor har I taget den beslutning, at I vil bo på camping i Kroatien. Det var jo dagene på campingpladsen lidt uden for Rimini, der fik førstepladsen, da I stemte om, hvilken oplevelse der var bedst. Derfor skal der bookes pladser på kroatiske campingpladser. I er enige om, at det gerne må være flere forskellige campingpladser. Så længe de bare har badefaciliteter. Enten pool eller strand – eller helst begge dele.

Lige nu er du så ved at kigge på kør-selv-ferie til Kroatien. Og du kan se, at der er en del steder, I kan få plads på. Og at I kan få en meget varieret ferie: Et sted kan I nemlig få lov til at bo i safaritelt. Et andet sted kan I bo i et feriehus. Et tredje sted kan det blive i mobilhomes. Du tænker lidt over det. I skal være i Kroatien i 2 uger. Det kunne være sjovt at prøve de forskellige former for logi: Et par dage i safaritelt er da en oplevelse i sig selv. Lidt flere dage i et feriehus er skønt. En lille uges tid i mobilhomes bliver en sikker vinder. Det har erfaringen vist. Der er også mulighed for at bo i en rigtig campingvogn. Det bliver en sjov og oplevelsesrig campingferie til Adriaterhavet, hvor I skal bo forskellige steder i forskellige former for logi.