Hækkeklippere

Vi har fri. Som vi siger her i familien: TGF. TGF står for Thank God it’s Friday, og det signalerer, at det bliver weekend. Og weekend her hos os betyder hygge foran fjernsynet med film, som vi enten streamer eller bare stiller ind til, hvis vi ser, der er en god en på en af kanalerne, vi har. Vi har indrettet en af vores stuer eksklusivt til at se fjernsyn i. Der er sofaer og sækkestole, som man bare kan slænge sig på eller i. Der er små borde og massevis af skåle fyldt med snacks og slik. Vi laver god kaffe og sørger for, at der er kolde læskedrikke. Vi beholder nattøjet på, og så ser vi film. Vi ser så mange film, at vi alle sammen på et eller andet tidspunkt bliver lidt trætte af det og bare vil ud og have frisk luft. Når det tidspunkt kommer, så går vi en lang tur i skoven. Vi får iltet hjernerne, og når vi kommer hjem igen, ja fortsætter vi med at se film.

Bestemte film

Vi har en ordning med, at vi hver især må bestemme en film om dagen. Vi er fire. Så vi kommer vidt omkring i filmgenrerne. Lige nu er min mand vild med at se historiske film. Så vi ser både serier, der handler om royale menneskers liv og levned. Min datter er vild med at se romantiske film. Så vi ser film om hesteelskende piger, der bliver lykkeligt gift med deres hjertes udkårne. Min søn er vild med gyserfilm. Så vi ser film, hvor der er mord og spænding. Du ved sådan nogen, hvor man ser en båndsav skære i et eller andet materiale, som kunne ligne en død krop. Selv er jeg glad for at se dokumentarer. Så vi ser også en masse film om, hvordan verdenssituationen er lige nu.

Elektriske hækkeklippere

Vi får altid nogle sjove diskussioner om filmene, vi har set lige efter at have set dem. Det er ret spændende at høre argumenter for, hvorfor en film har været god eller dårlig. Og det er ret spændende at iagttage, hvordan vi hver især tænker om filmene.
Så sent som sidste søndag så vi endnu en gyserfilm med massevis af mord og splat. Det var dog ikke båndsave, der var våbnene. Det var elektriske hækkeklippere. Min mand syntes, at filmen var rigtig dårlig. (Jeg kan ikke lige sige, at jeg var uenig med ham.) Vores søn var vild med filmen. Men da min mand skulle forklare, hvorfor hans syntes, det var en dårlig film, så var argumentet det, at filmen var fyldt med skjulte reklamer.

Makita

Som han sagde: Det er ikke så sjovt at se reklamer for Makita hækkeklippere pakket ind i en historie, der ellers er spændende nok. Han har ret. Det er forstyrrende. Men på den anden side. Er der noget i vejen med det? Vi ser jo også spændingsfilm, hvor politiet kører i biler, hvor vi hele tiden ser logoet for bilfirmaet. Er det ikke også skjult reklame? Det er det da. Vi fik en lang og god diskussion om reklamer.