Rødt fra hundeøjne?

Jeg har en Morkey – et mix mellem en Yorkshire Terrier og en Maltese. Han er en glad og sund hund, og der er absolut intet i vejen med ham eller hans øjne. Han får ofte disse røde nærmest tårerande ud fra øjenkrogene, og det er kun et kosmetisk problem, men jeg vil da stadig gerne kunne gøre noget ved det. Hans pels er hvid, så det synes sikkert mere voldsomt, end det er.

Jeg har spurgt mig lidt for og også søgt information online. Der er mange forslag til, hvad man kan gøre, men det lyder som om på mig, at det handler meget om hundefoder. Jo mere ”rent” det hundemad du køber er, jo mindre risiko for de røde øjne. Jeg har også prøvet et produkt, der hedder Angel Eyes, som drysses over hundemaden hver dag, og det virker også fint. Jeg sørger også for altid at holde området tørt og rent. Det kan du gøre ved blot at gøre en vatrondel eller vaskeklud våd og rense området. Gør det dagligt.

Andre forslag er kun at servere destilleret vand. Det kan også gøre en forskel. Husk også at trimme hårene omkring øjnene. For meget hår kan være med til at irritere øjnene.

Nogle hunde har også dette problem omkring munden, og også her kan du bruge disse råd – alt fra at skifte hundemad, vand og daglig hygiejne.

Nogle råd virker for nogle hunde, og andre virker ikke. Det er individuelt, hvad der skal til, så du må prøve dig lidt frem og se, hvad der virker for dig og din hund.

Hvis du som hundeejer har noget at tilføje med, hvordan du har afhjulpet røde øjne hos din hund, hører jeg det gerne. Erfaringer, der kan gøre os alle klogere, og få en endnu smukkere hund!