Odense folket

Vi har vidst i et stykke tid, at huset på den anden side af gaden var blevet solgt, men vi havde i lang tid ingen anelse om, hvem vores nye genboer ville blive. Men så forleden dag kom der rullende et flyttebil fra et flyttefirma i Odense hen ad vores villavej og standsede foran genbohuset. Min kone var lynhurtigt til at konkludere, at så var vores nye genboer nok fra Fyn, hvilket selvfølgelig var en naturlig slutning.

Men den var nu ikke helt korrekt, viste det sig, da jeg dagen efter mødte vores nye genbo ude på gaden og faldt i snak med ham. Han fortalte, at de kom fra en mindre by lidt udenfor Århus og nu havde valgt at flytte her til Storkøbenhavn, fordi han havde fået et nyt job her.

Da jeg nævnte det med den fynske flyttebil, smilede han og fortalte, at det hang sammen med, at det er hans svoger, der ejer det pågældende flyttefirma, og så var det jo naturligt at lade ham klare opgaven i stedet for at entrere med et flyttefirma i Århus (se her ), som ellers ville have været det mest oplagte valg for dem.

Jeg nævnte, at vi pudsigt nok også i sin tid var flyttet hertil fra Århus-området, men den gang var det min nye arbejdsgiver, der som et led i ansættelsesaftalen skulle betale for flytningen, og derfor var det et flyttefirma i København, der stod for vores flytning, men navnet på firmaet kan jeg nu ikke huske her mere end 10 år senere.