Kalkmaling som hobby

Det var en rigtig god ide, jeg fik for et par uger siden af en af min mands bekendte. Mogens er malermester, og en dag, da han besøgte min mand, spurgte jeg ham til råds med hensyn til, hvilken type lak jeg kunne bruge til at restaurere en gammel kommode.

Han kiggede lidt på kommoden og fortalte, at jeg godt kunne bruge noget almindelig cellulose lak til den, men han nævnte også, at jeg kunne få et rigtig flot og anderledes resultat ud af at male den med kalkmaling. Du kan se hvad kalkmaling er her: http://www.egesgave.dk/kalkmaling.html

 

Jeg studsede lidt, for jeg tænkte uvilkårligt på kalkmalerier, som man ser i mange kirker, og de er jo ikke ligefrem malet på træ, men Mogens forklarede mig, at der er tale om en type maling med noget kalk i, så man ved at bruge det kan få for eksempel møbler til at ligne noget rigtig antikvarisk.

Så jeg valgte at tømme kommoden for det sengetøj, jeg opbevarer i den, og malede den med min indkøbte kalkmaling i en blåhvid nuance, og jeg blev virkelig overrasket over resultatet. Kommoden var pludselig kommet til at ligne noget fra Ludvig den 14.’s tid, og den tog sig rigtig flot ud i vores soveværelse.

Derfor valgte jeg at fortsætte med at male gavlene på vores dobbeltseng, så de nu matcher kommoden, og det ser rigtig flot og romantisk ud, synes min mand også. Han kalder mit arbejde for den rene brugskunst, og nu overvejer jeg seriøst, om vores spisebord og spisestuestole skal have samme behandling.