Hostingfirmaet kan også levere sikkerhed til efterskolen

Er et firma blevet sat til at stå for hostingen til en efterskole, vil dette firma ofte være i stand til at levere meget mere end blot et stabilt website og mail i skyen ved hjælp af fx Microsoft Hosted Exchange. Ofte vil firmaet være i stand til også at levere andre IT-relevante services som fx foreslået herunder.

Sikkerhed:

At sikre efterskolen mod vira, malware og hackerangreb er meget vigtigt. De to første kan skaffes alene ved elevernes adgang til internettet på efterskolen, mens det sidste typisk vil være manuelt – men vira og malware kan åbne adgangen til hackere. Opdaterede antivirus-systemer, et beskyttet WiFi-netværk og en meget dygtig Firewall er nogle af de ting, efterskolen skal have tænkt på i forhold til sikkerhed. Hosting kan give en stabil hjemmeside – men den er ikke til megen gavn, hvis den lægges ned af den ene hacker efter den anden.

Blokering af internetadgang:

Eleverne på en moderne efterskole skal naturligvis have adgang til internettet. Men det er ikke alle ting, eleverne behøver at have adgang til. Nogle gange kan det tværtimod være en fordel at blokere adgangen til et specifikt domæne. Dette kan fx være i de tilfælde, hvor domænet er medhjælpende til fildeling eller andre typer af ulovligheder.

Det firma, der hjælper med professionel hosting til efterskolen, vil givetvis også være i stand til at hjælpe med blokeringen af visse suspekte internetdomæner. Ofte vil de tilmed have en liste over sites, såvel firmaer som efterskole vil have en helt naturligvis interesse i at få blokeret hellere før end senere – selvom nogle domæner, som fx Facebook og Twitter, altid kan komme op til debat alt efter den aktuelle situation.