Grå stær

Åh nej – ikke mig! Det var min første tanke, da min lokale øjenlæge fortalte mig, at jeg havde grå stær. Jeg arbejder jo med et fag, hvor mit syn er afgørende – jeg er dekoratør og jeg SKAL kunne se godt. Jeg var grædefærdig. Min søde og rare øjenlæge fortalte mig, at jeg ikke behøvede at være så ulykkelig, for i dag er det faktisk muligt at operere for grå stær og blive helt rask igen. Han fortalte mig, at der i Hellerup findes et øjenhospital, der kan klare den slags, og han gav mig adressen på deres artikel om det på deres hjemmeside: http://ohd.dk/gra-staer-operation/

Hvorfor får man grå stær?

Den almindeligste årsag til grå stær i Danmark er alder. Risikoen for grå stær øges ved rygning – så her er endnu en god grund til at undgå rygning.

Grå stær kan fremskyndes af en række sygdomme. De væsentligste er:

  • Sukkersyge
  • Andre alvorlige øjensygdomme som for eksempel regnbuehindebetændelse
  • Behandling med binyrebarkhormon gennem længere tid
  • Alvorlige øjenskader

Nå? Men jeg har jo ikke rigtig plads i nogen af kategorierne, så jeg er måske bare en undtagelse.

Operation for katarakt

Jeg drog afsted til Hellerup til forundersøgelse, blev grundigt undersøgt og fik en lang og meget fyldestgørende forklaring fra øjenlægen – og den var til at forstå oven i købet!

To dage senere var jeg så på operationsbordet – skidebange men fattet.  Det var overlæge Finn Eisgart, der opererede mig:

Han var og er bare dygtig, og jeg skal ikke trætte dig med en længere historie men blot fortælle, at jeg er 100% rask og mit syn er 20/20!!!! Jeg er dem så dybt taknemmelig over, at mit syn er reddet, og jeg sender dem en hilsen her ved at skrive pænt om dem. Hvis du har noget som helst med dine øjne: Brug øjenhospitalet Danmark – så er du i de bedste hænder.