Den store muldvarpejagt

Nu går den store muldvarpejagt ind. Ligesom jægeren har set frem til at startskuddet går for jagtsæsonen, så er betingelserne lidt anderledes i vores hjem. Jeg har ikke jagttegn, så jeg kan desværre ikke udruste mig med en skyder eller andre farlige våben mod disse irriterende muldvarpeskud, der plager min fine have.

Men jeg kan se, at kampen i år nok bliver mere ulige, end jeg på forhånd havde regnet med. Der er nemlig også mosegrise i år. Det betyder, at vi skal have fat i det tunge skyts. De gider nemlig ikke gå i saksen. De fylder dem bare op med jord ( som om, der ikke var nok ovenpå græsset i forvejen ). Så jeg har forsøgt mig i flere byggemarkeder for at finde en fælde til mosegrise. Men det ser ikke ud til at virke efter hensigten.

Derfor har jeg i år allieret mig med min svoger, der er uddannet indenfor skadedyr og er specialist indenfor muldvarpebekæmpelse. Han har forklaret mig alle detaljer, jeg har brug for at vide, for at kunne få et godt resultat af mine anstrengelser. Man skal være tålmodig, siger han. Det nytter ikke noget bare at give op. Selvom du fanger nogle muldvarpe, så kan der sagtens komme nye muldvarpe eller mosegrise nogle dage efter. Det er nemlig sådan, at ligesom i 70´erne med Bz´erne, så går mosegrise det samme. De er så dovne, at de ikke selv gider bygge gange, hvis andre har gjort det for dem.

Så de overtager bare muldvarpens systemer og så bygger lidt om, efter eget ønske. Du skal huske at fjerne al nedfaldsfrugt fra haven. Jo mindre, de har at leve af, des bedre. Ellers ender det bare med at de bliver og får unger til foråret. Jeg har spurgt ham, om han ikke ville assistere mig med noget af den farlige gift. Men der er vist helt vildt strenge regler indenfor området, ligesom så meget andet, hvor man skal bekæmpe skadedyr eller planter for dens sags skyld.

Så nu bliver det først med fælder. Virker det ikke, så bliver jeg nok nødt til at betale for det, selvom jeg ikke lige synes, at jeg har pengene til det i øjeblikket. Jeg har ringet til kommunen, og hørt, om de ville spæde til. Men de siger, at det kun er rotter, jeg kan få hjælp til uden at skulle betale. Så det er ikke meget hjælp, man får for sine skattepenge. Det havde ellers kun været rimeligt, da de kommer ind i haven ude fra kommunens arealer.